
1976’da İstanbul’da doğdu. İlkokulda, İstanbul Belediye Konservatuarı Bale Bölümü’ne girdi. İstek Vakfı Kaşgarlı Mahmut Özel Deneme Lisesi’ni bitirdikten sonra, Kocaeli...
Merhaba Ben Berna Terziahmetoğlu. Kathre Glass Jewellery Mağazası'nın sahibiyim. İşlerimi Beşiktaş'taki atölyemden yürütüyorum. Workshoplar ve tasarım çalışmaları aynı mekanda devam ediyor.
On sene kurumsal hayatta çeşitli şirketlerde çalıştım. Yoğun iş temposu içinde kendime vakit ayırıp bir hobi ile rahatlamak istediğim sırada cam sanatı hayatıma girdi, ilk olarak Kurshuni Cam Stüdyosu'nda alev sanatı dersleri aldım. Daha sonra Beykoz Cam Ocağı Vakfı'nda Julia Anne Denton ve Michaela Möller'in atölyelerine katıldım. Son olarak da İtalya'da Lucio Bubacco'nun alev sanatıyla heykelsi formlar Workshopunu tamamladım. 2010 da Kathre Cam Tasarım Atölyesi'ni kurdum.
Marka ismi Kathre oldu. Eski Türkçe'de su damlası demek olan "katre" camın alevde damla damla davranmasından esinlendi. Şimdiye kadar Başlangıç,Osmanlı,Masal, Yaşam Dansı ve Cennet Bahçesi olmak üzere 5 koleksiyon hazırladım. Tasarımlar haricinde yetişkin ve çocuklara özel workshoplar da veriyorum. Ayrıca Art Theraphy kapsamında kurumsal eğitimler de uyguluyorum.
Daha çok dünyada "Art Jewellery" kapsamına giren takılar ve dekoratif objeler yapıyorum,
Hikayeden ziyade daha çok edebiyat,sinema, şiir, doğa varlıklarından esinleniyor Kathre. Önce çizim aşaması, daha sonra malzeme seçiminden ardından renkli cam çubuklarla alevde çalışma başlıyor. Cam figürlerin uzun ömürlü olması için özel fırınlarda soğutuluyor. Daha sonra da tasarım aşamasına geçiliyor. Tasarımlarımda cam, pleksiglas, gümüş,pirinç ve kumaş kullanıyorum.
Kathre için en sık kullanılan kelime "sıradışı"
Camın geçirdiği evreleri olabildiğince tasarımlara aktarmaya çalışıyorum. Geleneksel tekniklerden ayrılmadan modern form ve desenler uygulayarak tek olan tasarımlar yapıyorum. Dünyada da kadın ruhunu, doğayla özdeşleşmesini temel alan "Art Nouveau" akımından etkilendim. Söz konusu motifler tasarımlardaki esin kaynaklarım.
Kathre'yi tercih edenler trendleri takip eden bir kitle değil. Nesneyle duygusal bağ kuran, sıradışı bir obje taşıdığının farkında olan kişiler. Aldığı tasarımı uzun süre kullanan insanlar.